Volledig scherm
Wel, niet en misschien. Den Bosch doet niet mee aan de landelijke wietproef. © Thinkstock

Definitief geen wietproef in Den Bosch

DEN BOSCH - Het heeft ook politiek veel voeten in aarde gehad, maar Den Bosch gaat zich uiteindelijk niet melden voor de landelijke wietproef . De coffeeshophouders willen nu niet aan de proef meedoen. 

Uit een gesprek donderdagochtend tussen burgemeester Jack Mikkers en de vier eigenaren van de vijf coffeeshops in de stad blijkt dat de meerderheid  deelname aan het experiment niet verantwoord vindt. Volgens Mikkers hebben de eigenaren wél aangegeven dat ze snel op de nieuwe werkwijze over willen stappen als het experiment een succes blijkt te zijn. 

Basis om mee te doen valt weg

Nadat Mikkers begin deze week al verklaarde Den Bosch niet aan te melden, dwong een meerderheid van de Bossche gemeenteraad woensdagavond alsnog een soort van laatste kans af. Mikkers verklaarde ’oog te hebben voor de politieke realiteit’ en regelde een gesprek met de eigenaren. Daarbij kreeg hij van de partijen  een aantal voorwaarden mee. Van belang was dat een meerderheid van de eigenaren met de proef mee wilden doen. Nu dat niet het geval is, is de motie door Mikkers uitgevoerd, maar is  de basis om mee te doen weggevallen. 

Breda en Tilburg melden zich wel voor het experiment, Eindhoven niet. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch