De Rosmalense polder
Volledig scherm
PREMIUM
De Rosmalense polder © GROEN inZICHT

'Den Bosch en Oss hielden informatie over aantal van 49 windmolens achter’

DEN BOSCH - Al in het voorjaar wist het Bossche college van B en W dat in de polder tussen Den Bosch en Oss  49 windmolens geplaatst kunnen worden, bleek vorige week. Raadsfracties én actiecomité Groen inZicht zijn boos omdat het college deze informatie niet heeft gedeeld met de gemeenteraad. En dat had volgens hun wél gemoeten.  

 1. Enexis waarschuwt: stroomnet raakt overvol door zonneparken en windmolens
  PREMIUM

  Enexis waarschuwt: stroomnet raakt overvol door zonnepar­ken en windmolens

  DEN BOSCH - Netbeheerder Enexis, actief in Zuid- en Oostelijk Nederland, vreest dat het elektriciteitsnet te vol raakt. Door het overvolle hoogspanningsnet van TenneT kan er transportschaarste optreden en kunnen beheerders van zonneparken en windmolens op bepaalde plekken niet meer aangesloten worden. Volgens Enexis Netbeheer moeten plannenmakers voor nieuwe projecten er rekening dat er voor hen niet overal ruimte meer is op het net.
 2. Groot windmolenpark in de Rosmalense en Nulandse polder nog geen zekerheidje
  PREMIUM

  Groot windmolen­park in de Rosmalense en Nulandse polder nog geen zekerheid­je

  DEN BOSCH - Een groot windmolenpark in de Rosmalense en Nulandse polder waar ruimte zou zijn voor vijftig tot zestig reuzen? Het is nog maar zéér de vraag of dat er van gaat komen. In de Bossche gemeenteraad is daar nu (nog) geen meerderheid voor te vinden. Daarbij speelt de fractie van Rosmalens Belang een cruciale rol. Die partij is tegen een grootschalig windmolenpark, maar het blijft ook onduidelijk wát voor Rosmalens Belang grootschalig is.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch