Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe entertainmenthal in de Brabanthallen in Den Bosch is kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2020. © Libéma

Den Bosch gaat vol voor songfestival 2020, gemeenteraad stelt fors bedrag beschikbaar

DEN BOSCH - Den Bosch gaat zich definitief aanmelden als gaststad voor het Eurovisie Songfestival 2020 door vóór woensdag 10 juli 12.00 uur een bidbook bij de omroep NPO in te dienen. Dat heeft de meerderheid van de Bossche gemeenteraad dinsdagavond in een niet openbare vergadering besloten.

Quote

De afweging om geld beschik­baar te stellen, is een teer punt

College van B en W

Over de inhoud van het bidbook en de miljoenen die gemoeid zijn met het organiseren van het festival in de Brabanthallen wil Den Bosch pas na volgende week woensdag iets zeggen. ,,Wij zijn blij dat we in ieder geval serieus mee gaan doen en denken dat we het festival kunnen organiseren’’, wilde burgemeester Jack Mikkers na afloop kwijt. 

De gemeenteraad sprak dinsdagavond laat in het geheim over het voorstel van het college van B en W waarbij de financiële bijdrage van de stad centraal stond. ,,De afweging om geld beschikbaar te stellen, is een teer punt. Wij vinden het de moeite waard, maar er is wel een maximumbedrag afgesproken.’’ 

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch