Volledig scherm
I © DPG

Den Bosch geen proefgemeente bijtincidenten: te duur en probleem is beperkt

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de proef registratie bijtincidenten door honden. Volgens B en W is de omvang van het probleem beperkt, waardoor de proef waarschijnlijk nauwelijks of geen effect heeft. Ook de kosten (meer dan 90.000 euro) en de organisatie spelen een grote rol om van de proef  af te zien.

Uit de cijfers blijkt dat het aantal bij de politie gemelde bijtincidenten beperkt is: 7 in 2016, 6 in 2017, 7 in 2018 en 1 tot september van dit jaar. Waarbij het volgens de politie en gemeente gaat om incidenten tussen honden onderling en het bijten van mensen. De bijtincidenten worden door de politie aan de gemeente doorgegeven, waarna er meestal een kort aanlijngebod en muilkorfgebod uitgedeeld wordt. 

 1. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 2. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
  PREMIUM

  Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

  Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch