Op de website is een scala aan onderwerpen te vinden.
Volledig scherm
Op de website is een scala aan onderwerpen te vinden. © Erfgoed 's-Hertogenbosch

Den Bosch genomineerd voor Geschiedenis Online prijs

DEN BOSCH - De afdeling Erfgoed ‘s-Hertogenbosch van de gemeente is  genomineerd voor de Geschiedenis Online prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis. 

De website erfgoedshertogenbosch.nl maakt vele duizenden bronnen over de geschiedenis van gemeente voor een breed publiek toegankelijk en verbindt ze.  Zo zijn er verhalen te vinden over bijzondere gebeurtenissen,  opgravingen, voorwerpen, afbeeldingen, archiefstukken, bouwhistorisch onderzoek en vestingwerken. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf op onderzoek uit te gaan in de collecties. 

Innovatieve presentaties

De website is gevuld met vele innovatieve presentaties zoals 3D-reconstructies van historische gebouwen, 360-graden tours door  opgravingen, animaties, ‘toen-nu beelden’ en 3D-gescande objecten.  

De website is gekoppeld aan de geografische portal ’s-Hertogenbosch op de Kaart waardoor de verhalen, foto’s, video’s, 3D-animaties en voorwerpen ook aan de hand van kaarten zijn te ontdekken. 

Den Bosch is een van de 96 kandidaten waarop gestemd kan worden tot 31 januari. 

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch