Volledig scherm
Op de website is een scala aan onderwerpen te vinden. © Erfgoed 's-Hertogenbosch

Den Bosch genomineerd voor Geschiedenis Online prijs

DEN BOSCH - De afdeling Erfgoed ‘s-Hertogenbosch van de gemeente is  genomineerd voor de Geschiedenis Online prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis. 

De website erfgoedshertogenbosch.nl maakt vele duizenden bronnen over de geschiedenis van gemeente voor een breed publiek toegankelijk en verbindt ze.  Zo zijn er verhalen te vinden over bijzondere gebeurtenissen,  opgravingen, voorwerpen, afbeeldingen, archiefstukken, bouwhistorisch onderzoek en vestingwerken. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf op onderzoek uit te gaan in de collecties. 

Innovatieve presentaties

De website is gevuld met vele innovatieve presentaties zoals 3D-reconstructies van historische gebouwen, 360-graden tours door  opgravingen, animaties, ‘toen-nu beelden’ en 3D-gescande objecten.  

De website is gekoppeld aan de geografische portal ’s-Hertogenbosch op de Kaart waardoor de verhalen, foto’s, video’s, 3D-animaties en voorwerpen ook aan de hand van kaarten zijn te ontdekken. 

Den Bosch is een van de 96 kandidaten waarop gestemd kan worden tot 31 januari. 

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch