Volledig scherm
Kinderen kunnen in het minibos ook zelf bijhouden hoe hard de bomen en struiken groeien. © Eigen foto

Den Bosch heeft plek voor vier mini-bossen bij scholen

DEN BOSCH - Tiny Forests heet het in  het Engels, maar minibos dekt ook geheel  de lading:  een stuk grond zo groot als een tennisveld waar jonge bomen en struiken worden aangeplant. Die begroeiing biedt een huiskamer voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren.  Ook helpt een minibos om water beter op te vangen bij zware regenval en zorgt het voor verkoeling op warme dagen. 

Op die manier willen gemeente en IVN Natuureducatie gevarieerde natuur dicht bij huis brengen. De minibossen moeten ook in de buurt liggen van scholen zodat ze ook een rol kunnen spelen in het onderwijs en leerlingen een actieve rol kunnen spelen bij het onderhoud van het bos. 

In Den Bosch is voorlopig plek voor vier minibossen, heeft de gemeente bepaald. Een ervan komt in februari in Noord, in samenwerking met IVN, werkgroep Natuur op Noord, BBS Haren Donk en Reit en buurtbewoners.

Voor andere minibossen kunnen belangstellende buurten en scholen zich tot en met zondag 13 januari 2019 aanmelden via de website van IVN: ivn.nl/tinyforest/initiatiefnemer

In samenwerking met indebuurt Den Bosch