Volledig scherm
Raadslid Alexander van Hattem van de PVV in Den Bosch. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Den Bosch: vragen PVV over intimidatie Syrisch gezin in Boschveld zijn stigmatiserend

DEN BOSCH - De vragen van de PVV in Den Bosch over de intimidatie van het Syrisch gezin in Boschveld zijn in de ogen van het college van B en W stigmatiserend. 

,,En daar nemen we dan ook afstand van. Het is een groot goed dat raadsleden betrokken zijn bij het wel en wee van onze gemeente. Maar verwachten dat dit wel op een respectvolle manier gebeurt, passend bij de manier waarop onze samenleving is georganiseerd’’, schrijft het college aan fractievoorzitter Alexander van Hattem.

De PVV’er legde in zijn vragen over de intimidatie van het gezin een link met moslimjongeren en gebruikte termen als islamitisch tuig, sharia-praktijken, de-islamiseren en (intimiderend) straattuig. ,,We staan voor de grondwettelijke vrijheden, waaronder die van godsdienstvrijheid en rechtsgelijkheid. Deze grondrechtelijke vrijheden gelden voor alle burgers van Nederland, zonder uitzondering’’,  reageren B en W.   

  1. Wethouder legt theaterdirecteur het zwijgen op over Kaaihal Den Bosch
    PREMIUM

    Wethouder legt theaterdi­rec­teur het zwijgen op over Kaaihal Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade is onder druk uit het stadhuis afgehaakt in de strijd om een Kaaihal als tijdelijk theater. Wethouder Huib van Olden heeft hoogstpersoonlijk een topambtenaar van de gemeente Den Bosch de opdracht gegeven tijdelijk directeur Gijsje van Honk duidelijk te maken in te binden. Het gevolg is dat zowel Van Honk als de Raad van Commissarissen het hoofd in de schoot leggen. Verschillende betrouwbare bronnen melden dat aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch