Het ontwerp van NOAHH voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch.
Volledig scherm
Het ontwerp van NOAHH voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Den Bosch ziet chaos rond keuze architect Theater aan de Parade niet

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch heeft tijdens de zoektocht naar een architect voor het nieuwe Theater aan de Parade de spelregels aangepast en de plannen vervolgens ingrijpend gewijzigd nadat architectenbureau NOAHH de strijd gewonnen had. 

 1. Maak ontwerp Bosch theater openbaar
  PREMIUM
  ANALYSE

  Maak ontwerp Bosch theater openbaar

  DEN BOSCH - Een bom onder het ontwerp voor een nieuw Theater aan de Parade of uiteindelijk een storm in het glas water? De advocaat van de vier architectenbureaus die het nieuwe Bossche theater niet mogen ontwerpen denkt er nog over na om een kort geding tegen de gemeente aan te spannen. Hij moet zich eerst nog deze dagen door een wirwar van technische omschrijvingen en juridische constructies worstelen. Vooral ook omdat de advocaat van de gemeente (vanzelfsprekend) de bezwaren van de vier bureaus weerlegt.
 2. Geen enkel ontwerp Theater aan de Parade voldeed aan de eisen
  PREMIUM

  Geen enkel ontwerp Theater aan de Parade voldeed aan de eisen

  DEN BOSCH - Géén van de vijf architectenbureaus dienden een ontwerp voor een nieuw Theater aan de Parade in dat volledig voldoet aan het concept-bestemmingsplan en aan de eisen die aan het nieuwe theater gesteld zijn. Het ontwerp van NOAHH sluit echter wel het beste aan op de plannen en ideeën van de gemeente Den Bosch en daarom is met het Amsterdamse bureau een contract gesloten. Dat staat te lezen in een samenvatting van de reactie van de advocaat van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch