Volledig scherm
PREMIUM
Ton Rombouts. © Marc Bolsius

Denkend aan Holland zie ik een drugsdoordrenkt landje

COLUMN PLAATS DELICTHet is misschien wel de bekendste Nederlandse dichtregel: ‘Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan’.  

Ton Rombouts, oud-burgemeester van Den Bosch en nu senator voor het CDA, trakteerde de Eerste Kamer dinsdag op een variant van het gedicht van Hendrik Marsman. ,,Kijkend naar Nederland, mevrouw de voorzitter, zien we wietplantages in woonwijken, drugslabs in schuren op het platteland, drugsdealende motorclubs, handgranaten in coffeeshops, liquidaties op klaarlichte dag, bedreiging van bestuurders, officieren van justitie, politiemensen en journalisten en kwetsbare jongeren die de drugscriminaliteit ingezogen worden.”

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch