Volledig scherm
PREMIUM
Monique Gloudemans. © Peter De Bruijn

Derde ‘buukske’ van Monique Gloudemans moet ook een beetje aan het denken zetten

DEN BOSCH - ’Emosies’, zo heet het nieuwe Oeteldonkse gedichtenboekje van Monique Gloudemans met de vertrouwde illustraties van Bart Jansen. ,,Noem het maar 'Het Oeteldonks Gedichtebuukske'. Dat doen wij ook", raadt de Bossche aan.

Het rode exemplaar met, volgens Gloudemans, allerlei 'rijmelarijen', gaat vooral over emotie. ,,Geen literaire hoogstandjes. De schrijfsels zijn uit mijn leven gegrepen. De onderwerpen zijn er dus gewoon.” Gloudemans is een echte Oeteldonkse. Ze won drie keer de Klets-aovond en was twee keer de beste bij de Poemiekaovond. ,,Mooi dat mensen lachen. Maar het is ook prachtig als ze luisteren. Dat doet namelijk 'nooit gene hond' bij mij thuis", zegt ze lachend.

  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Marggraff beheert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch