Derde dode te betreuren bij ongeluk op de A59 bij Rosmalen

UPDATE + VIDEODEN BOSCH/OSS - Drie personen zijn zondagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de A59 van Den Bosch naar Oss. In eerste instantie leek sprake te zijn van twee dodelijke slachtoffers. Bij het bergen van het voertuig werd duidelijk dat drie mensen in de uitgebrande auto zaten. Op dit stuk van de A59 zijn in minder dan een jaar tijd al drie ernstige ongelukken gebeurd. Rijkswaterstaat doet onderzoek naar het wegdeel. 

Rond 05.30 uur kwam een melding binnen van een ongeluk op de A59. Een auto was bij de afrit Rosmalen van de weg geraakt, vermoedelijk ergens tegenaan gereden en over de kop geslagen. Daarna is het voertuig in brand gevlogen. 

De hulpdiensten, waaronder de brandweer en de politie, rukten massaal uit. Een getuige van het ongeluk heeft nog geprobeerd om te blussen en de mensen uit de auto te redden, maar dat was onmogelijk. 

Volgens de politie zijn voor zover bekend geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. Ook raakte, buiten de inzittenden, niemand gewond. 

Tekst loopt door na de foto.

Volledig scherm
Drie doden door ongeluk op de A59 bij Rosmalen. © Bart Meesters

Dodelijke ongelukken

Op dit gedeelte van de A59 zijn al eerder ernstige ongelukken gebeurd. Vorig jaar overleed zowel in juli als in november een persoon door een zwaar ongeluk op dit deel van de A59. Die ongelukken gebeurden rond de afrit Kruisstraat. De politie heeft onderzoek gedaan naar het traject en concludeerde in november dat het stuk niet onveilig is

Onderzoek wegdeel

Rijkswaterstaat laat in een reactie weten dat er na een dodelijk ongeluk altijd onderzoek wordt gedaan naar de veiligheid van het wegdeel. Ook al is er in november geconcludeerd dat de weg veilig is. ,,We bekijken welke invloeden er kunnen hebben meegespeeld bij het ongeluk. We kijken dan naar verlichting, gladheid of andere factoren”, laat een woordvoerder weten. In dit onderzoek worden ook voorgaande ongevallen op dit wegdeel meegenomen.

De politie doet vandaag een verkeersongevallenanalyse, maar weet niet of er vandaag al meer duidelijkheid komt over de identiteit van de slachtoffers. 

Volledig scherm
Drie doden door ongeluk op de A59 bij Rosmalen. © Bart Meesters
Volledig scherm
Drie doden door ongeluk op de A59 bij Rosmalen. © Bart Meesters - Meesters Multi Media
Volledig scherm
Drie doden door ongeluk op de A59 bij Rosmalen. © Bart Meesters - Meesters Multi Media

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch