De tijdelijke weg zorgt ervoor dat tijdens de werkzaamheden bedrijfsterrein De Vutter en de gebieden daar omheen bereikbaar blijven.
Volledig scherm
De tijdelijke weg zorgt ervoor dat tijdens de werkzaamheden bedrijfsterrein De Vutter en de gebieden daar omheen bereikbaar blijven. © A Vddungen

Derde rotonde in De Haverlij moet zorgen voor meer veiligheid

ENGELEN - De Haverlij krijgt een derde rotonde erbij, ter hoogte van de Beverspijken. De snelheid vanaf de Rietveldenweg tot aan Engelen wordt 50 kilometer. De werkzaamheden starten maandag 25 mei.

Mede door een ernstig ongeval in 2015, het slechte overzicht dat fietsers hebben die de Haverlij willen oversteken en de verschillende snelheden op de Haverlij, wordt op aandringen van de bestuursraad Engelen/Bokhoven de T-splitsing vervangen door een rotonde. De rotonde wordt hetzelfde als bij de Haverlij/de Vutter waar de fietsers geen voorrang krijgen. ,,Dit is veiliger vanwege het afbuigend vrachtverkeer om dodehoekongevallen te voorkomen”, verklaarde verkeerskundige Koen Gijsbers van de gemeente in een eerdere bijeenkomst met de bestuursraad.

Bomen gekapt 

Deze week verdwenen er al negen bomen om ruimte te maken voor een tijdelijke bypass zodat bedrijfsterrein De Vutter en de gebieden eromheen bereikbaar blijven. Deze tijdelijk weg komt aan de kant van het Engelermeergebied, ten westen van de aan te leggen rotonde te liggen. Het verkeer kan dan in beide richtingen tijdens de werkzaamheden om het werkgebied heen rijden. 

Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers en brommers in twee richtingen over het fietspad aan de oostzijde. De Beverspijken wordt afgesloten waardoor het verkeer tijdelijk wordt omgeleid via De Vutter en De Meerheuvel.

Vergroenen

De negen bomen waren volgens de gemeente te oud om te verplanten. Daarom plant de gemeente negen bomen terug en nog eens extra tien bomen om het gebied te vergroenen. De werkzaamheden duren tot half juli 2020.

  1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
    PREMIUM

    Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

    DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch