Deze Brabantse plaatsen doet de Vuelta allemaal aan in 2020

VideoBREDA - Brabant en Utrecht vormen samen het decor voor de start van de Vuelta in 2020. In de Grote Kerk van Breda maakte de Ronde van Spanje woensdag de precieze route bekend die de wielrenners hier afleggen.

In Utrecht begint de Vuelta met een ploegentijdrit. Vervolgens staan een rit van Den Bosch naar Utrecht en een etappe met start en finish in Breda op het programma. De data zijn nog niet bekend, maar de Vuelta begint vermoedelijk eind augustus.

Het is de tweede keer dat de Vuelta in Nederland van start gaat, eerder gebeurde dat in 2009 in Assen.

Volledig scherm
De tweede etappe: Den Bosch - Utrecht.

Etappe vanuit Den Bosch (tweede etappe)

De tweede etappe begint in Den Bosch en gaat via Heusden, de gemeente Altena, Zaltbommel en Maasdriel richting de Utrechtse Heuvelrug. Deze etappe gaat over 183 kilometer, de finish ligt bij het universiteitsterrein, het zogenoemde Science Park. Het peloton niet door of langs Empel. Volgens sportwethouder Huib van Olden was niet niet mogelijk. De gemeente wil tijdens de Vuelta op een andere wijze aandacht vragen voor het Wonder van Empel waarbij Spanjaarden betrokken waren. 

Volledig scherm
De derde etappe: Breda - Breda.

Breda - Breda

De derde etappe met een lengte van 194 kilometer, van Breda naar Breda, doorkruist West-Brabant. Het peloton doet naast Breda ook Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Dongen, Oosterhout, Drimmelen, Moerdijk, Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Rucphen en Etten-Leur aan. Alleen de gemeentes Geertruidenberg en Zundert vallen buiten de route. 

Volledig scherm
© Tom Hayes

In samenwerking met indebuurt Den Bosch