Volledig scherm
PREMIUM
De loods van DHL aan de Zilverenberg in Den Bosch. © Google Streetview

DHL in Den Bosch blijft open, geen verhuizing naar nieuwbouw in Zaltbommel

DEN BOSCH - De Bossche vestiging van het logistieke bedrijf DHL aan de Zilverenberg blijft open. Personeel heeft maandag te horen gekregen dat het niet hoeft te verhuizen naar het donderdag officieel te openen nieuwe distributiecentrum in Zaltbommel.

In Den Bosch werken zo'n honderd chauffeurs (inclusief ZZP’ers) en dertig tot veertig mensen loodspersoneel. Die kregen maandag de boodschap dat ze zelf mogen kiezen: of in Den Bosch blijven werken of overstappen naar Zaltbommel. De loods in Den Bosch zou in ieder geval de komende drie jaar nog open blijven. Volgens betrouwbare bronnen is het de bedoeling dat vanuit het gasloze pand in Zaltbommel (84 miljoen euro)  vooral internationaal gewerkt gaat worden. 

 1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
 2. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 3. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

  Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

  DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch