Volledig scherm
Toos Zandbeek-Ender en Pierre Zandbeek uit Den Bosch. © Familiefoto

Diamanten bruiloft voor 'gouden match' Toos en Pierre

DEN BOSCH - Pierre Zandbeek en Toos Zandbeek-Ender hadden vier jaar verkering voordat ze elkaar op 12 september 1959 eeuwige trouw beloofden. Donderdag precies zestig jaar geleden. 

Het was bij dansgelegenheid Hof van Brabant - in de volksmond France - in de Hinthamerstraat in Den Bosch waar Pierre en Toos elkaar voor het eerst in de ogen keken. Het bleek een gouden match. Ze kregen samen drie kinderen, die de familie inmiddels hebben uitgebreid met zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Toos (80) heeft tot het huwelijk in de Verkadefabriek gewerkt. De zes jaar oudere Pierre verdiende de kost veertig jaar lang bij de gemeente Den Bosch. Eerst bij Licht en Water en later bij het gemeentelijk zwembad Brabantbad. 

Eén van de grootste hobby's van het echtpaar is carnavallen. Het koppel is al 65 jaar lid van De Pereplukkers, waar Pierre jarenlang voorzitter is geweest. Andere dingen waar Toos zich mee vermaakt zijn kaarten en bloemschikken. Pierre kan zijn grote hobby, het kweken van kanaries, helaas niet meer uitoefenen. Zeven keer is hij Nederlands kampioen geworden. Eén keer werd hij zelfs derde op de wereldshow.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch