Volledig scherm
PREMIUM
Het Dierentehuis aan de Oosterplas. © Sandra Peerenboom

Dierentehuis in Den Bosch heeft grote financiële zorgen

DEN BOSCH - Het Dierentehuis in Den Bosch heeft grote financiële problemen. Het jaarverslag 2018 is nog steeds niet gepubliceerd omdat er geen geld is voor een dure (verplichte) accountantsverklaring. Omdat die cijfers ontbreken, heeft de gemeente Den Bosch de ruim 100.000 euro voor dierenopvang dit jaar nog niet doorgesluisd. En heeft de belastingdienst de ANBI-status per 5 oktober ingetrokken. Dat laatste heeft weer gevolgen voor erfenissen. De opvang van dieren loopt vooralsnog geen gevaar. 

Medio 2017 trok de Stichting Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) al de erkenning van het Dierentehuis in omdat er vragen waren over de besteding van gelden en onrust en wantrouwen tussen bestuur, medewerkers en vrijwilligers. Het CBF ontving toen niet op tijd een goedgekeurde jaarrekening en een gevraagd aanvullend onafhankelijk boekenonderzoek. Met die beslissing mocht het Dierentehuis niet meer onder de vlag van het CBF collecteren. En is er sinds medio 2017 niet meer huis aan huis gecollecteerd. 

 1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
 2. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 3. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

  Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

  DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch