Volledig scherm
PREMIUM
,,Annette Heere was de laatste non, maar ook een bijzondere vrouw’’, stelt algemeen directeur van Regina Coeli Harm Jan Bouwknegt. © Regina Coeli

Directeur Regina Coeli over de laatste non van Vught: ‘Annette Heere had nog een grote informele rol’

VUGHT - Het overlijden van Annette Heere als de laatste van ‘de Nonnen van Vught’ markeert het einde van een tijdperk. Tegelijkertijd, zegt Regina Coeli-directeur Harm Jan Bouwknegt, zitten de waarden waar de zusters voor stonden diep verankerd in het dna van het bekende taleninstituut.

Middels een aantal advertenties in onder meer Brabants Dagblad, werd zaterdag 10 augustus gewag gemaakt van het overlijden van Annette Heere op 7 augustus op 87-jarige leeftijd. Zij was de laatste van ‘de Nonnen van Vught’ die aan de wieg stonden van wat officieel heet het Language Institute Regina Coeli. Heel wat prominenten, zoals Linda de Mol, Chantal Janzen en Humberto Tan, gingen er in de leer.

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch