Nederland, Den Bosch, &Katern ,directeur Timo de Rijk van het Stedelijk Museum bij een van de italiaanse stoelen voor de komende expositie.
Volledig scherm
Nederland, Den Bosch, &Katern ,directeur Timo de Rijk van het Stedelijk Museum bij een van de italiaanse stoelen voor de komende expositie. © Marc Bolsius

Directeur Timo de Rijk vaart nieuwe koers met Stedelijk Museum Den Bosch

DEN BOSCH - Als student kunstgeschiedenis bezocht Timo de Rijk in 1984 de expositie Memphis, over de club van Italiaanse ontwerpers uit de jaren tachtig. Dat was in het - toen nog - museum Het Kruithuis in Den Bosch.

 1. Alle 80.000 afvalcontainers in Den Bosch nieuwe chip, omdat er her en der nog ‘illegale’ groenbakken staan
  PREMIUM

  Alle 80.000 afvalcon­tai­ners in Den Bosch nieuwe chip, omdat er her en der nog ‘illegale’ groenbak­ken staan

  DEN BOSCH - Bij een paar honderd Bossche huishoudens staan nog groencontainers in de voor- of achtertuin waar niet voor betaald wordt en daarom krijgen alle circa 80.000 grijze en groene containers in de gemeente nog vóór het einde van dit jaar een nieuwe chip. Den Bosch schat dat het sinds 2016 18.000 euro per jaar misloopt aan inkomsten vanwege de niet (goed) geregistreerde extra groencontainers.
 2. Zinloze vechtpartij toont ‘rauwe randjes van bourgondische kermissfeer in Den Bosch’
  PREMIUM
  RECHTSZAAK

  Zinloze vechtpar­tij toont ‘rauwe randjes van bourgondi­sche kermis­sfeer in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Oud zeer. Dat moet tijdens de kermis in augustus 2018 zijn uitgedraaid op een flinke vechtpartij in de Bossche Kolperstraat. In het daar gevestigde café De Blauwe Druif ontstond ruzie tussen een 62-jarige Bosschenaar en enkele andere bezoekers. Om de boel te sussen werd de man door een portier op straat gezet. Daar ging het mis. ,,Mijn hoofd is gebruikt als een voetbal.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch