Volledig scherm
PREMIUM
Voorlopig ontwerp van nieuwbouw naast het pand de Kleine Winst. © HP Architecten

Dit komt op Bossche Markt waar Pearle-filiaal is ingestort: ‘Meer dan een gewoon hoekpand’

DEN BOSCH - Bosschenaren en bezoekers zien sinds drie jaar een groot gapend gat op de hoek van de Bossche Markt-Hinthamerstraat waar een Pearle-filiaal is ingestort. De grote vraag wat er zou komen is donderdag  beantwoord. Pearle keert terug op de begane grond (zo’n 75 vierkante meter) en boven de winkel komen twee woningen.

Leden van de monumenten- en welstandscommissie reageerden enthousiast op het voorlopige ontwerp dat werd gepresenteerd door Manou Huybrechts van het Rotterdamse architectenbureau HP. Hij verwacht na de zomer de bouwvergunning aan te vragen zodat volgend jaar de nieuwbouw start. Het project bestaat uit twee gedeelten. Het gedeelte dat grenst aan het pand De Kleine Winst waar Jeroen Bosch een poosje heeft gewoond en zou hebben geschilderd bestaat uit rode bakstenen en grote ramen met een winkelingang.

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch