Volledig scherm
PREMIUM
Voorlopig ontwerp van nieuwbouw naast het pand de Kleine Winst. © HP Architecten

Dit komt op Bossche Markt waar Pearle-filiaal is ingestort: ‘Meer dan een gewoon hoekpand’

DEN BOSCH - Bosschenaren en bezoekers zien sinds drie jaar een groot gapend gat op de hoek van de Bossche Markt-Hinthamerstraat waar een Pearle-filiaal is ingestort. De grote vraag wat er zou komen is donderdag  beantwoord. Pearle keert terug op de begane grond (zo’n 75 vierkante meter) en boven de winkel komen twee woningen.

Leden van de monumenten- en welstandscommissie reageerden enthousiast op het voorlopige ontwerp dat werd gepresenteerd door Manou Huybrechts van het Rotterdamse architectenbureau HP. Hij verwacht na de zomer de bouwvergunning aan te vragen zodat volgend jaar de nieuwbouw start. Het project bestaat uit twee gedeelten. Het gedeelte dat grenst aan het pand De Kleine Winst waar Jeroen Bosch een poosje heeft gewoond en zou hebben geschilderd bestaat uit rode bakstenen en grote ramen met een winkelingang.

  1. Bossche M-side distantieert zich van racistische uitlatingen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    Bossche M-side distanti­eert zich van racisti­sche uitlatin­gen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    De M-side, de fanatieke FC Den Bosch-supporters, heeft zich in een statement op Facebook uitgesproken tegen racisme. Enkele supporters lieten zich afgelopen zondag vanaf de tribune racistisch uit richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. ‘Voor ons als FC Den Bosch-supporters van de M-Side is het om te zorgen voor sociale controle, want dit kan en mag nooit meer gebeuren.’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch