Dode bij ongeluk A2 bij Den Bosch is 18-jarige jongen uit Boxtel

Video + UpdateDEN BOSCH - Op de A2 ter hoogte van Den Bosch is maandagnacht een ernstig ongeluk gebeurd. Een auto met daarin vijf inzittenden is meerdere malen tegen de vangrails gebotst. Daarbij kwam een 18-jarige jongen uit Boxtel om het leven. 

De vier andere inzittenden raakten gewond. Een zwaargewonde vrouw is met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De overige gewonden, waaronder de 21-jarige bestuurster uit Den Bosch liggen met lichter letsel in het ziekenhuis in Den Bosch.

Het ongeluk gebeurde iets na 01.00 uur 's nachts ter hoogte van de afslag Sint-Michielsgestel. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en botste meerdere keren tegen de vangrails. Daarbij zouden een of meerdere personen uit de auto zijn geslingerd. Daarna kwam de auto op de weg tot stilstand. 

Hulpdiensten

Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse en er landde een traumahelikopter op het wegdek. Een van de inzittenden overleed ter plaatse. De overige gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een politiewoordvoerder laat weten dat er vermoedelijk geen andere voertuigen bij het ongeluk waren betrokken. Het verkeersongevallenanalyseteam van de politie onderzoekt momenteel de precieze toedracht van dit ongeval.

De A2 was in de richting van Utrecht afgesloten vanwege het ongeval. Deze is inmiddels weer vrijgegeven.

Getuigen

Meerdere getuigen zagen het ongeval gebeuren en stopten om eerste hulp te bieden. Voor hen is slachtofferhulp geregeld. Een vrachtwagenchauffeur die achter het ongeluk reed zou zelfs zijn vrachtwagen hebben gebruikt om de weg af te zetten totdat de hulpdiensten arriveerden. 

Volledig scherm
Dode bij ongeluk op de A2 bij Den Bosch © Bart Meesters / Meesters Multi Media
Volledig scherm
Ernstig ongeval op de A2 bij Den Bosch © Bart Meesters / Meesters Multi Media
Volledig scherm
Dode bij ongeluk op de A2 bij Den Bosch © Bart Meesters / Meesters Multi Media
Volledig scherm
Een vrachtwagen blokkeerde de weg tot de hulpdiensten arriveerden. © Bart Meesters

In samenwerking met indebuurt Den Bosch