Volledig scherm
PREMIUM
Theaterbezoeker Jo van Dinther uit Vught stelde een 'overgangsjaar' voor. © Miranda van Houtum/BD

Doek valt voor Theater de Speeldoos in Vught

UPDATEVUGHT - Na 42 jaar houdt Theater de Speeldoos in Vught op te bestaan. Eind mei zijn de laatste voorstellingen. Het Vughtse theater gaat in afgeslankte vorm verder als ‘sociaal cultureel centrum de Speeldoos’. Ontslag voor zeven medewerkers dreigt. Een faillissement is afgewend. 

Binnen tien weken wil Vught de organisatie ombouwen. De muzieklessen voor de ruim achthonderd leerlingen gaan door. Ook de ruim veertig amateurverenigingen kunnen voorlopig gebruik blijven maken van het (gedateerde) theatergebouw.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch