Volledig scherm
Dommelbaarzen © De Dommelbaarzen

Dommelbaarzen Vught heeft beste minioren-estafetteteam van Brabant

VUGHT - Het minioren-estafetteteam van de Vughtse zwemvereniging De Dommelbaarzen mag zich sinds afgelopen weekend Brabants kampioen noemen op de 4 x 50 meter wisselslag die ze zwommen in een persoonlijk record van 2.36.15 (-10 seconden). 

Een fantastische prestatie van Ilana Timmermans, Isa Everaers, Nout Folkersma en Zenno Timmermans, volgens het bestuur van de Vughtse zwemvereniging.

In het 25 meter bad van zwembad De Drieburcht in Tilburg werd de Miniorenfinale van Brabant gehouden. Dit is een zwemwedstrijd voor de 24 beste minioren jongens en meisjes, per categorie, uit Brabant in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Zes gouden medailles

Zwemvereniging de Dommelbaarzen uit nam deel met dertien zwemmers in verschillende disciplines. Er werden in totaal tien medailles gewonnen; drie bronzen, een zilveren én zes gouden medailles gewonnen. 

Vijf gouden medailles waren voor Nout Folkersma (jongens minioren 5) die zichzelf daarmee allround Brabants kampioen mag noemen.

 1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
  PREMIUM

  De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

  DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”
 2. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch