Volledig scherm
Hans Meijs (rechts) , voorzitter van de Knolderapen uit Dommelbaorzedurp , reikt de onderscheiding De Doorgeschoten Knol uit aan zanger Wim Brouwers van De Henkies uit Oeteldonk. © Kees van der Zandt/BD

Dommeldurpse onderscheiding voor Oeteldonkse Henkies

VUGHT - Het Oeteldonkse zangduo De Henkies, bestaande uit Wim Brouwers en Theo Burgerhof , is zondagmiddag onderscheiden met De Doorgeschoten Knol van carnavalsvereniging De Knolderapen uit Dommelbaorzedurp (Vught). De uitreiking van de onderscheiding door voor in de foyer van Theater de Speeldoos in Vught, waar de club het jaarlijkse concert D’n Opmaot gaf.

De Henkies doet sinds zes jaar met veel succes mee aan het Kwèkfestijn in Oeteldonk. Het won het festival in die periode al twee keer. Het duo wordt op de Kwèk begeleid door een groot aantal muzikanten van de Knolderapen. Als dank voor die prettige en gezellige samenwerking ontvingen Brouwers en Burgerhof de Doorgeschoten Knol uit handen van Hans Meijs, voorzitter van de Knolderapen . ,,Theo en ik waren totaal verrast dat we die onderscheiding kregen”, liet Brouwers na de uitreiking verbluft weten. ,,Maar we zijn er heel trots op en vereerd mee kan ik je verzekeren.”

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch