Volledig scherm
De kruising Harendonkweg-Bruistensingel waar Indy Verhallen werd geschept door een auto die werd bestuurd door een Bosschenaar. © Marc Brink/BD

Domper voor OM: ‘Doorrijder’ dodelijk ongeluk Indy (17) hoeft niet terug de cel in

videoDEN BOSCH/ROSMALEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tevergeefs geprobeerd om de Bossche automobilist (37) die vorige week op vrije voeten werd gesteld weer op te laten sluiten. Het gaat om de man die  op 2 december Indy Verhallen (17) op de Bossche Harendonkweg met haar fiets heeft geschept. Zij overleed door de verwondingen.

De Bosschenaar wordt ervan verdacht onder invloed van ‘middelen’ door rood te zijn gereden. De man ging er na het ongeluk vandoor en werd de volgende dag aangehouden. Hij werd voor de voorgeleiding in vrijheid gesteld.

Kans op herhaling 

Nadat de politie ‘uitgebreid nader onderzoek had verricht’ werd de man op 19 december aangehouden en later voorgeleid. De rechter-commissaris vond het niet nodig om de man twee weken op te sluiten. Volgens de rechter-commissaris ontbreken daarvoor de gronden. Dat geldt onder meer voor de kans op herhaling die er volgens het OM is. 

De raadkamer liet donderdag weten het eens te zijn met het standpunt van de rechter-commissaris. De Bosschenaar blijft dus (voorlopig) op vrije voeten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch