Volledig scherm
PREMIUM
Het is koud in een woning in de Zuiderschans © copyright Marc Bolsius

Douchen bij de vrouwen, slapen met een jas aan: gebreken studentenflat Zuiderschans stapelen zich op

Do 6 dec. Het is soms zo koud op zijn kamer, dat de Fin Solomon Luome met een spijkerbroek en een jas aan in bed gaat liggen. En met hem zijn de vele studenten in het complex alle gebreken - geen water, kapotte douches, geen verwarming - meer dan zat. ,,Op onze klachten horen we niets.”

Eén maand. Dat is de opzegtermijn waarvoor de - voornamelijk internationale - studenten in de Zuiderschans getekend hebben. En vanwege die ene maand wordt er nogal terughoudend gereageerd in de verder kale ruimte van het voormalige verzorgingshuis, als de vraag in de groep gegooid wordt of hun naam in de krant mag. Want wat let leegstandsbeheerder Camelot om het contract van een vervelende student per direct op te zeggen? ,,En voor normale studenten is het misschien al lastig, voor internationale studenten is het vrijwel onmogelijk om aan een kamer te komen. Er wordt regelmatig gewoon mee geadverteerd: geen buitenlanders”, vertelt een Chinese Avansstudent.

  1. Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacademie blijft zitten
    PREMIUM
    update | video

    Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacade­mie blijft zitten

    DEN BOSCH - En weer heeft Den Bosch er een plek bij waar véél gaat veranderen. Op het voormalige postterrein aan de Parallelweg achter het station komen in totaal 819 woningen, onder meer in vier in het oogspringende woontorens. Waarbij één toren aan de Dieze komt te staan, aan de overzijde van de weg. Kunstacademie Sint-Joost én de studenten spelen een centrale rol in de plannen: de academie blijft er zitten en er komen ateliers bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch