Volledig scherm
Sinds 2007 brengt Opera op de Parade jaarlijks duizenden bezoekers naar de Parade. © philharmonie zuidnederland

Driedaags operafestijn op de Parade in Den Bosch

DEN BOSCH - De Bossche Parade krijgt een eigen Opera driedaagse. Na het jarenlange succes van de Opera op de Parade en de drukbezochte Opera Sing Along van vorig jaar, wordt dit operafestijn op de Parade uitgebreid tot een gratis toegankelijk drie dagen durend publieksevenement. 

Opera voor kinderen

Zo wordt er dit jaar een extra avond aan toegevoegd: een Operaconcert voor kinderen in samenwerking met het Internationaal Vocalisten Concours. De Opera driedaagse is een initiatief van philharmonie zuidnederland, Theater aan de Parade en de gemeente Den Bosch en vindt plaats van dinsdag 25 tot en met donderdag 27 juni. 

Volledig scherm
Wethouder Mike van der Geld en Martijn Versteeg van philharmonie zuidnederland presenteren het affiche van de komende Opera 3-daagse. © Olaf Smit

Klassieker

Kroonjuweel van de driedaagse is Opera op de Parade op openingsdinsdag 25 juni (20.00 uur). Net als voorgaande edities brengen Opera Zuid en philharmonie zuidnederland een klassieker in de openlucht. 

Dit jaar een zeer originele keuze: de zelden uitgevoerde komische opera ‘Fantasio’ van Jacques Offenbach. Voorafgaand aan de opera-uitvoering vinden er in de middag al kleine optredens plaats in de binnenstad.

De dag erna vindt de eerste editie plaats van Operaconcert voor Kids. Op woensdag 26 juni (vanaf 16.00 uur) brengen o.m. Sinfonia Rotterdam, Vocaal Ensemble Markant en sopraan Jeannette van Schaik bekende aria’s en koren. 

Volledig scherm
Opbouw van Opera op de Parade vorig jaar. © Bart Gotink/BD

Shirma Rouse

Slotdag van de Opera driedaagse – donderdag 27 juni- is vanaf 20.30 uur gereserveerd voor de Opera Sing Along. Publiek mag dan luidkeels operahits meezingen met o.m. philharmonie zuidnederland, het Brabant Koor en Shirma Rouse. Op zondag 7 juli zendt NPO 2 (19.20 uur) een tv-registratie hiervan uit.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch