Volledig scherm
PREMIUM
Den Bosch. Het hoofdgerecht (asperges) wordt geserveerd aan de dak- en thuislozen in het Inloopschip in âęs-Hertogenbosch. Het 3-gangendiner is gemaakt door sterrenkok Edwin Kats. © Olaf Smit

Driegangendiner voor minderbedeelden van sterrenkok in Den Bosch: ‘Als het voor niks is smaakt het zo lekker, hè!’

DEN BOSCH - Nee, asperges eet je doorgaans niet als logee van Het Inloopschip. 35 minderbedeelden genoten vrijdag van een driegangendiner van sterrenkok Edwin Kats.

“Mag ik er een beetje Maggi bij?” Aan smaak geen gebrek in de gepofte kerrie-pompoensoep met garnalen, basilicumolie en amandel, maar een mannelijke bezoeker van het sterrendiner staat erop. Hij is speciaal naar de keuken gelopen voor een flesje Maggi. 35 mensen schreven zich in voor het gratis driegangendiner in Het Inloopschip, dat is aangeboden door Edwin Kats, patron-cuisinier van het Bossche sterrenrestaurant Noble. “Het is toch prachtig om op Goede Vrijdag iets te doen voor mensen met wat minder geluk in het leven”, zei hij eerder in deze krant. Kats kan deze vrijdagavond niet gemist worden in Noble, twee medewerkers nemen de honneurs waar. Overigens tot volle tevredenheid van de bezoekers. Ontwerpstudio Bluemonque heeft de aankleding van de ruimte verzorgd.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch