Volledig scherm
Stockbd ambulance 112. Foto: Thinkstock © Thinkstock

Dronken automobilist rijdt achteruit en rijdt voetgangster omver in Den Bosch

DEN BOSCH - Een 20-jarige vrouw uit Amsterdam is vrijdagavond lichtgewond geraakt nadat ze in de Orthenstraat werd aangereden door een 39-jarige man uit Den Bosch. De bestuurder was onder invloed van alcohol en mogelijk ook onder invloed van drugs. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

De 39-jarige automobilist reed achteruit, mogelijk uit een parkeervak, en raakte daarbij de 20-jarige vrouw uit Amsterdam. Uit een blaastest bleek dat hij drie keer te veel alcohol had gedronken dan toegestaan. Verder waren er ook aanwijzingen dat hij drugs had gebruikt. Er is bloed bij hem afgenomen, dat verder wordt onderzocht bij het NFI.

Het rijbewijs van de Bosschenaar is ingevorderd. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

  1. Bossche M-side distantieert zich van racistische uitlatingen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    Bossche M-side distanti­eert zich van racisti­sche uitlatin­gen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    De M-side, de fanatieke FC Den Bosch-supporters, heeft zich in een statement op Facebook uitgesproken tegen racisme. Enkele supporters lieten zich afgelopen zondag vanaf de tribune racistisch uit richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. ‘Voor ons als FC Den Bosch-supporters van de M-Side is het om te zorgen voor sociale controle, want dit kan en mag nooit meer gebeuren.’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch