Volledig scherm
Stockbd ambulance 112. Foto: Thinkstock © Thinkstock

Dronken automobilist rijdt achteruit en rijdt voetgangster omver in Den Bosch

DEN BOSCH - Een 20-jarige vrouw uit Amsterdam is vrijdagavond lichtgewond geraakt nadat ze in de Orthenstraat werd aangereden door een 39-jarige man uit Den Bosch. De bestuurder was onder invloed van alcohol en mogelijk ook onder invloed van drugs. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

De 39-jarige automobilist reed achteruit, mogelijk uit een parkeervak, en raakte daarbij de 20-jarige vrouw uit Amsterdam. Uit een blaastest bleek dat hij drie keer te veel alcohol had gedronken dan toegestaan. Verder waren er ook aanwijzingen dat hij drugs had gebruikt. Er is bloed bij hem afgenomen, dat verder wordt onderzocht bij het NFI.

Het rijbewijs van de Bosschenaar is ingevorderd. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch