Droogte noopt nu al tot sproeiverboden in Brabant

DEN BOSCH - Uitzonderlijk vroeg, voor de tijd van het jaar, mag in sommige delen van Brabant al geen slootwater meer gesproeid worden. De droogte noopt waterschappen tot maatregelen.

Bij een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater mogen bijvoorbeeld boeren geen water uit sloten of beken pompen, om hun grond te beregenen. Waterschap Brabantse Delta vaardigde maandag al zo’n verbod uit op drie plekken. Eén van de drie plekken vormen de stroomgebieden van de Groote Leij en de Hultense Leij (in de gemeenten Tilburg, Gilze-Rijen, Alphen-Chaam en Goirle). Ook waterschap Aa en Maas laat desgevraagd weten druk bezig te zijn met mogelijke maatregelen wegens droogte. Ook hier lijken onttrekkingsverboden onontkoombaar.

  1. Kritiek van inspectie op gemeente Den Bosch en Herlaarhof na zelfdoding
    PREMIUM

    Kritiek van inspectie op gemeente Den Bosch en expertise­cen­trum Herlaarhof na zelfdoding

    DEN BOSCH - Naar aanleiding van zelfdoding midden november vorig jaar door een jonge inwoonster van Den Bosch is de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) uiterst kritisch over de rol van de gemeente Den Bosch. Dat geldt ook voor Herlaarhof, het in Vught gevestigde expertisecentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie waar zij vanaf oktober 2017 werd behandeld in een open of gesloten groep.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch