Volledig scherm
De Vuelta, ofwel de Ronde van Spanje, doet medio augustus volgend jaar Utrecht, Den Bosch en Breda aan. © Annemiek Steenbekkers

Duizend regelaars, wegwijzers en promotie-medewerkers nodig bij Vuelta

UTRECHT/DEN BOSCH - Om de eerste drie etappes van de Vuelta 2020 in Utrecht, Den Bosch en Breda in goede banen te leiden zijn er duizend vrijwilligers nodig. La Vuelta Holanda, de gezamenlijke organisatie, werft de vrijwilligers samen met de 34 doorkomstgemeenten.

Waar onder meer behoefte aan is, is aan regelaars voor langs het parcours, promotiemedewerkers en mensen die bezoekers de weg wijzen. 16-plussers met liefde voor de sport, die minimaal twee dagen beschikbaar zijn, ontvangen een kledingpakket en gratis eten en drinken als ze aan het werk zijn. Aanmelden kan online via de website van La Vuelta Holanda.

Waar de renners medio augustus precies rijden wordt op dinsdag 29 oktober bekend. Zes dagen later, op maandag 4 november, organiseert de gemeente Den Bosch een informatieavond om uitleg te geven over de route en andere organisatorische zaken. Ook is er aandacht voor de activiteiten die rondom de etappe georganiseerd worden en waarvoor tot 1 november ideeën ingediend kunnen worden door inwoners, verenigingen, horeca, organisaties, partners, bedrijven en instellingen. 

De bijeenkomst in het Bestuurscentrum (Achter het Stadhuis 5-7) begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Beginnen in Utrecht

De Vuelta begint volgend jaar op 14 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. Op 15 augustus vertrekt het peloton vanuit Den Bosch. De route loopt via Heusden en de gemeenten Altena, Zaltbommel en Maasdriel naar de Utrechtse Heuvelrug. Breda-Breda is op 16 augustus.

 1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
 2. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 3. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

  Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

  DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch