Rozenoord
Volledig scherm
Rozenoord © Sixt

Dura Vermeer koopt bouwlocatie Rozenoord in Vught voor 1,8 miljoen euro

VUGHT - De bouwlocatie Rozenoord in Vught, Vlierthonk en St.-Elisabethstraat 1a, wordt  verkocht aan Dura Vermeer. De opbrengst bedraagt 1,8 miljoen en dat is volgens de gemeente voldoende om de ontwikkelaar en bouwer alleen al op financiële basis tot winnaar van de aanbesteding uit te roepen. 

Ook op het gebied van ruimtelijke inpassing en beeldkwaliteit scoorde Dura Vermeer volgens Vught het beste. ,,Het college is dan ook verheugd over de bouwer en zijn plan, dat in ontwerp en kwaliteit heel goed aansluit op het Vughtse centrum.”

Het plan Rozenoord voorziet in de bouw van 35 middeldure huurwoningen, een deels openbare binnentuin en een half verdiepte parkeergarage met 45 plaatsen. De markante gevel van het gebouw Rozenoord blijft behouden en ook het onderdeel ‘duurzaamheid’ levert een meerwaarde op. Het complex is een ontwerp van Six Architects en sluit aan op de gedeeltelijk openbare binnentuin, uitgewerkt door Buro Lubbers. 

Aansprekend plan

Volgens het college heeft het meest aansprekende plan gewonnen. ,,Het ontwerp en de kwaliteit van ‘Rozenoord’, dragen – samen met het centrumplan west en het nieuwe centrumplan oost – bij aan de identiteit, schaal en uitstraling die het college voor het centrum voor ogen heeft.”

Het gebouw Rozenoord.
Volledig scherm
Het gebouw Rozenoord. © Archief

Volgens de jury sluit de nieuwbouw aan op zijn omgeving en versterkt de omliggende bebouwing. Zowel in de richting van het Vughts Hart als het Lievevrouwepark met belendende woningen en nieuwe villa’s. Na de gunning volgt in oktober de ondertekening van de formele koop- en realisatieovereenkomst.

Daarna wordt het bestemmingsplan herzien en volgt de omgevingsvergunningprocedure. Als alles goed gaat, kan eind 2020 de schop in de grond.

Duurzaamheid

Ruim twee maanden geleden liet wethouder Peter Pennings tijdens de raadscommissie Bestuur & Samenleving al weten dat er veel belangstelling was bij ontwikkelaars voor bouw op centrumlocatie Rozenoord. De gemeente ging met vijf partijen in gesprek. D66 vroeg aandacht voor duurzaamheid. ,,Het enige dat wij lezen is dat het mogelijk wordt om op platte daken zonnepanelen te leggen”, aldus Dianne Schellekens destijds.

Burgemeester Van de Mortel liet weten dat de partijen die zich hebben ingeschreven ‘extra punten’ konden verdienen voor duurzaamheid. ,,Hoe milieuvriendelijker hoe groter de kans dat je de winnaar van de aanbesteding wordt”, zo gaf hij aan.

Rozenoord
Volledig scherm
Rozenoord © Buro Lubbers

In samenwerking met indebuurt Den Bosch