Volledig scherm
Echte vrouwen joggen in regenpak in Artemis © Henk Claassen

'Echte vrouwen joggen in regenpak'
is onweerstaanbaar

DEN BOSCH - De reprise van Jetse Batelaans ‘Echte vrouwen joggen in regenpak’ is zeventien jaar later nog onweerstaanbaar grappig.

Jetse Batelaan en Elien van Hoek voerden ‘Echte vrouwen joggen in regenpak’,  zeventien jaar geleden voor het eerst uit. Het is  eigenlijk slapstick. Een eenvoudige grap waarbij het helemaal draait om timing en mimiek. En die is perfect. Marie Groothof wil af van die vier zingende mannen die opeengepakt in een bewasemende kas Schubert staan te zingen. Dus hup, kordaat in de kliko ermee en bonkerdebonk de trap af. Naar buiten met die zooi. Alleen die vierde past er niet in en die blijft ook maar doorzingen. Wat dan daarmee?

‘Echte vrouwen..’ is vaak met veel succes opgevoerd en is ook op de Boulevard onder de plu van Artemis een topper. Alleen, hoe beëindig je die grap? Maar ook daar heeft Batelaans iets fraais voor verzonnen.

Echte vrouwen in regenpak,  Artemis, Josephkwartier, nog t/m zondag.  

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch