Volledig scherm
Eigen foto van het echtpaar op hun trouwdag. © Feico Ernst

Echtpaar radeloos na diefstal compleet album met trouwfoto’s van kasteel Maurick: ‘Vermoedelijk aangezien voor laptop’

VUGHT/DINTELOORD - Het is een prachtig plaatje: Feico Ernst staat met zijn kersverse bruid Evelien te poseren voor Kasteel Maurick in Vught. Het verhaal krijgt echter een nare wending, want dit is de laatste foto die het Dinteloordse echtpaar heeft van deze mooie dag. Hun trouwboek is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen uit hun auto bij het Postilion hotel in Putten. 

Ernst zette een bericht op Facebook in de hoop dat dat zoveel mogelijk wordt gedeeld. ,,We hopen dat de mensen die het gestolen hebben, niet zo meedogenloos zijn geweest om het weg te gooien’’, zegt Ernst. 

Bruiloft

Het weekend begint mooi. Het echtpaar, dat zelf in Dinteloord woont, gaat naar een bruiloft van vrienden. De mensen die trouwen waren getuigen op hun eigen huwelijk op 29 september 2018. Ze nemen hun trouwboek mee, voor het geval mensen nog even een kijkje willen nemen. Het is midden in de nacht als er wordt ingebroken in de auto. Twee zonnebrillen en het trouwboek worden meegenomen. ,,Die zonnebrillen vind ik niet zo belangrijk. Maar het boek zat in een luxe doos. Wij vermoeden dat ze het hebben aangezien voor een laptop of iets dergelijks en daarom hebben meegenomen.’’

Aangifte

Een ‘flinke domper’ noemt Ernst het. ,,We hebben aangifte gedaan maar hopen heel erg dat de dieven het boek nog ergens afgeven.’’ Ernst heeft vooralsnog geen reacties ontvangen op zijn bericht. 

 1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
  PREMIUM

  De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

  DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”
 2. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch