Volledig scherm
PREMIUM
Het Stadskantoor, wellicht de aangewezen plaats voor een loket burgerinitiatieven. © Sandra Peerenboom

Één loket in Den Bosch zodat winkelen met burgerinitiatieven overbodig is

DEN BOSCH - Er komt één loket voor inwoners van Den Bosch die een burgerinitiatief hebben. In welke vorm dat loket er gaat komen, is nog onduidelijk. Dat ene aanspreekpunt moet voorkomen dat inwoners door de verschillende regels die er zijn met hun initiatieven moeten gaan winkelen bij de gemeentelijke organisatie. 

Daarmee neemt de Bossche politiek een van de aanbevelingen van de  lokale Rekenkamercommissie over.  Die commissie nam de burgerinitiatieven, ideeën en plannen van inwoners voor straten, buurten, wijken of de gehele gemeente, onder de loep. Veel van die initiatieven kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage of subsidie, die dan weer steeds uit verschillende potjes kan komen. Om daar nu juist duidelijkheid voor de inwoners in te krijgen en ze te helpen waar een bepaalde aanvraag hoort, zou het loket  uitkomst moeten bieden. 

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch