Volledig scherm
© Valerie Kuypers

Een roos of een hartje? Hudson's Bay viert Valentijnsdag met gratis tatoeage, maar niet overal

DEN BOSCH - Normaal gesproken kun je voor een tatoeage niet terecht bij Hudson’s Bay. Maar tijdens Valentijnsdag (14 februari) is dat wel het geval. Wie minstens 18 jaar is en die dag voor minstens vijftig euro koopt mag er in het warenhuis  gratis eentje laten zetten. Keuze is mogelijk uit twintig exemplaren. Een duif. Een roos. Een sterretje. Een hartje. Een anker. Of liever de tekst love? 

,,Hudson’s Bay viert de liefde en pakt hiermee dit jaar extra uit’’, aldus een woordvoerder van het warenhuis over de actie ‘Lets get Lovely’ die van 13.00 tot 21.00 uur wordt gehouden. Behalve in Den Bosch gebeurt dat ook in de andere twaalf vestigingen van deze keten. 

Voorwaarden 

Elk filiaal gaat een zogenaamde  ‘tattoo artist in residence’  aan de slag. Hiervoor is een contract afgesloten met INK district Amsterdam, dat samenwerkt met (inter)nationale artiesten zoals Denis Verba, Elysse Metekohy en Biel Carpenter.

Behalve de leeftijd zijn er nog meer voorwaarden.  Je kunt de afbeeldingen of teksten bijvoorbeeld niet op elke plaats van je lichaam laten zetten. Het moet beperkt blijven tot de armen en bovenkant van de rug. Uitbreiding van het ‘werkterrein’ tot de enkels is ook mogelijk. Maar daar is overleg met de  tatoeëerder voor nodig. 

Intekenlijst  

Per persoon is één tatoeage toegestaan. Om de drukte binnen de perken te houden wordt elk uur een intekenlijst opengesteld voor het plaatsen van tatoeages. Het gaat om maximaal drie klanten of ‘gasten’ zoals Hudson’s Bay het noemt. 

Volgens de woordvoerder zijn alle maatregelen genomen die de GGD voorschrijft. ,,We voldoen uiteraard aan alle eisen.’’

Volledig scherm
Het Bossche filiaal van Hudson’s Bay tijdens de officiële opening in 2017. © Olaf Smit

In samenwerking met indebuurt Den Bosch