En weer is er ophef over het nieuwbouwplan Isabellaveld. Deze keer omdat een gewilde koopwoning nu al te huur wordt aangeboden.
Volledig scherm
PREMIUM
En weer is er ophef over het nieuwbouwplan Isabellaveld. Deze keer omdat een gewilde koopwoning nu al te huur wordt aangeboden. © copyright Marc Bolsius

Een zeer gewilde nieuwbouwwoning kopen en die vervolgens gaan verhuren, kan dat zo maar?

VUGHT - Een spiksplinternieuwe, zeer gewilde, koopwoning op het Isabellaveld in Vught wordt sinds kort te huur aangeboden. Het mag volgens de gemeente. Maar deugt het ook? Of zou de gemeente een einde moeten maken aan deze lucratieve business?   

Vierhonderd mensen schreven in voor dertig woningen op het Isabellaveld in Vught. Eén van de geluksvogels was een Amsterdams stel. De randstedelingen gaan er voorlopig niet zelf wonen maar willen de woning voor 1550 euro per maand verhuren.  Ze zijn niet de enige volgens een schilder op Facebook. Hij sprak meerdere kopers die hun woning gaan verhuren omdat dat het 'goed geld op brengt'. Het leidt tot tientallen boze reacties in Vught. Inwoners vinden dat de gemeente moet ingrijpen. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch