Volledig scherm
Eetbord met verhoging waarin de mobiele telefoon verdwijnt. Omkeren van het bord is genoeg om de telefoon te pakken. © Cor Unum

Eerst bord leegeten, dan pas telefoon pakken: winnaar wedstrijd Cor Unum

DEN BOSCH - Een eetbord met een speciale houder om een mobiele telefoon in te (ver)stoppen. Met dat ontwerp heeft Enrico Rapella, student aan de Design Academy Eindhoven, onlangs de eerste prijs gewonnen van een  ontwerpwedstrijd van het Bossche keramiekhuis Cor Unum. 

De 27-jarige Rapella heeft het bord ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen tijdens een etentje aandacht besteden aan het disgenoten en niet direct reageren op een ‘rinkelende’ telefoon. Het is de bedoeling dat de telefoon verdwijnt in een verhoogd gedeelte van het bord. De telefoon is pas te pakken door het lege bord om te draaien. 

Wachten op een beter gesprek

 ,,Het is normaal geworden dat we onze telefoon gebruiken tijdens het eten”, zei Rapella onlangs tegen DTV-Den Bosch. ,,Telkens als het scherm oplicht, staken we het gesprek met onze tafelgenoten en kijken we op het scherm. Het lijkt op die manier alsof we altijd aan het wachten zijn op een beter gesprek dan het gesprek dat we aan tafel hebben.”

Met het thema ‘Sharing + Caring’ werd studenten gevraagd om een ontwerp te ontwikkelen dat van betekenis kan zijn voor anderen, bijvoorbeeld door het delen van ideeën, zorgen en oplossingen. 

Meer dan 100 studenten schreven zich in voor de wedstrijd. Twintig genomineerde ontwerpen werden beoordeeld door een jury gevormd door juryvoorzitter Sergio Herman (chefkok), Mary Hessing (founder WOTH, Wonderful Things magazine), Timo de Rijk (Directeur Design Museum Den Bosch), Just Haasnoot (interieur architect) en Charlotte Landsheer (ontwerper) .

Alle genomineerde inzendingen zijn tot en met 1 maart te bezichtigen bij Cor Unum in de Bossche Vughterstraat 270.

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch