De publieke tribune volgt de beslissende vergadering in de Eerste Kamer op 12 september 1995. Tweede van links op de voorste rij burgemeester Don Burgers van Den Bosch, rechts naast hem praat Commissaris van de Koningin Frank Houben met burgemeester Peter van der Velden van Rosmalen. Uiterst rechts gemeentesecretaris Johan Glaudemans van Rosmalen.
Volledig scherm
PREMIUM
De publieke tribune volgt de beslissende vergadering in de Eerste Kamer op 12 september 1995. Tweede van links op de voorste rij burgemeester Don Burgers van Den Bosch, rechts naast hem praat Commissaris van de Koningin Frank Houben met burgemeester Peter van der Velden van Rosmalen. Uiterst rechts gemeentesecretaris Johan Glaudemans van Rosmalen. © Felix Janssens

Eerst ‘moest’ Vught bij Den Bosch, vooral om Rosmalen binnen te halen

ROSMALEN - De toekomst van de gemeente Rosmalen hangt medio jaren 90 aan het touwtje van de jojo die herindeling heet. Wel, niet, wel, niet, wel! Zelfs Den Bosch liet even het hoofd in de schoot vallen. Politiek Den Haag besliste anders. ,,Daarbij speelde het anti-CDA-sentiment beslist een rol.’’ 1 januari 1996 was het zover, 25 jaar geleden dus.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

  1. Toename van botox en fillers omdat we ons eigen zoom-hoofd zat zijn: 'Je kijkt toch veel naar jezelf'
    Play

    Toename van botox en fillers omdat we ons eigen zoom-hoofd zat zijn: 'Je kijkt toch veel naar jezelf'

  2. Als dat geen waarschuwing is... Boer toont koe die is gestorven aan het eten van zwerfafval
    Play

    Als dat geen waarschu­wing is... Boer toont koe die is gestorven aan het eten van zwerfafval