Volledig scherm
Eelco Brand, HB.movi (a tribute to Bosch), Digitale 3D animatie. Collectie Het Noordbrabants Museym © Eelco Brand

Eerste Will en Jan van Hoof Kunstprijs voor Bredanaar Eelco Brand

DEN BOSCH - Eelco Brand (Rotterdam, 1969) is de eerste winnaar van de Will en Jan van Hoof Kunstprijs Noord-Brabant. Deze prijs is een samenwerking tussen het Will en Jan van Hoof Fonds en Het Noordbrabants Museum en zal jaarlijks worden uitgereikt aan een Brabantse kunstenaar. 

De prijs bestaat uit een stipendium óf een opdracht voor een kunstwerk voor  de collectie van Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Bredanaar Brand maakt voor het museum een videoanimatie in drie delen, geïnspireerd op het oeuvre van Jeroen Bosch, Vincent van Gogh en Jan Sluijters. Drie Brabantse meesters waaraan het Bossche museum ruim aandacht schenkt. Vrijdagmiddag werd de prijs uitgereikt  en werd het eerste deel van het video-drieluik getoond, een eerbetoon aan Bosch. 

Jan en Will van Hoof hebben een galerie in Den Bosch die dit jaar zijn 25-jarig bestaan vierde. Brand is aan die galerie verbonden. Brand creëert met de computer imaginaire landschappen. Het Noordbrabants Museum volgt Brand ook en heeft enkele werken van hem in de collectie.

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch