Volledig scherm
PREMIUM
Het team van 't Schrijverke legde beslag op een verdienstelijke zesde plaats bij het NK schoolschaken in Gouda. V.l.n.r. (jarige Job) Thijmen van Elst, Timo Huijben, Rutger Verhoeff, Xavier van de Broek en last but not least Tommy van Doorn-Liu © Chris Korsten

Eervolle zesde plaats voor scholieren van 't Schrijverke op NK schaken

DEN BOSCH/GOUDA - IKC 't Schrijverke, gelegen aan de Patagonstraat op Maaspoort, heeft zich landelijk op de kaart gezet middels het schoolschaken. Een team, bestaande vier spelers plus een wisselende reserve, heeft zaterdag beslag weten te leggen op een verdienstelijke zesde plek tijdens het NK voor schoolviertallen.

Of ze het Herdersmatje al kennen? Om die vraag moeten Xavier van de Broek(12), Tommy van Doorn-Liu(11), Thijmen van Elst(12), Timo Huijben(11) en Rutger Verhoeff(12) hartelijk lachen. Een vraag over hun favo opening is bij nader inzien beter op z'n plaats. "Met wit speel ik graag Italiaans, met een rustige opbouw en niet al te wild. Met zwart heb ik een lichte voorkeur voor Frans", geeft Timo prijs. "Geef mij maar Schots met wit", reflecteert Rutger. "En ja Italiaans, daar hou ik ook wel van, maar dan liever met zwart." De twee staan meestal geparkeerd aan de eerste twee borden van het schoolteam. Het niveauverschil met hun medespelers is echter miniem.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch