Volledig scherm
PREMIUM
Antoinette en Ronald van Grinsven vragen geen geld voor hun bijzondere foto’s.

Eeuwenoude camera pakt Rosmalense mensen van nu

ROSMALEN - Antoinette en Ronald van Grinsven maken foto’s met een camera uit 1900 voor het project Ons Rosmalen. Doel is een expositie en ze hopen op een boek.

Quote

Wij wilden juist de echte mensen op de foto zetten

Antoinette van Grinsven

Hij heeft zo’n duizend camera’s. Grofweg vanaf 1900 tot de jaren 80 van de vorige eeuw. In 2006 begon Ronald van Grinsven met professioneel fotograferen en zo ontmoette hij in 2012 Antoinette. Anderhalf jaar geleden trouwden ze, het werd voor allebei een tweede huwelijk. Samen gingen ze steeds verder in de fotografie, gedreven door Ronald en zijn verzameling. En zo kwam er een moment dat hij een camera van rond 1900 kon overnemen. Het werd de aanzet tot een nieuw project waarbij het stel Rosmalenaren op een speciale manier portretteert.

,,Zo’n drie maanden geleden begonnen we met Ons Rosmalen, waarbij we Rosmalense mensen portretteren met die oude camera”, vertelt Antoinette. ,,Juist omdat je bij foto’s van modellen eigenlijk niets meer ziet. Het moet tegenwoordig allemaal zo perfect mogelijk. Wij wilden juist de echte mensen op de foto zetten, zonder poespas. Het rauwe, pure werk. Je ziet mensen zoals ze echt zijn.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch