Volledig scherm
Geert van de Ven en zijn vrouw Noor de Gruijter in 2016 nadat hij koninklijk was onderscheiden. © Marc Bolsius

Eigenaar Appèl Geert van de Ven overleden

DEN BOSCH - Op 72-jarige leeftijd is woensdagmiddag in Den Bosch Geert van de Ven overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

Van de Ven was sinds 1984 eigenaar van Appèl, dat in 1978 als onderdeel van het familiebedrijf Keser was begonnen. Onder leiding van Van de Ven had Appèl als cateraar en schoonmaakdienst het Bossche Theater aan de Parade als eerste grote klant. Appèl groeide in de jaren daarna uit tot een serieuze speler op de vaderlandse markt van bedrijfscatering. Het nam in de loop der jaren Markies Catering (onderwijs) en  SAB Catering over. Appèl opende een jaar geleden haar nieuwbouw langs de A2 bij de Rosmalense Plas.

Stichting Zandstaete

Geert van de Ven nam in 2007 afscheid van Appèl als directeur. Hij bleef als eigenaar en voorzitter van de Raad van Commissarissen nadrukkelijk bij het bedrijf betrokken. Bij zijn afscheid richtte hij Stichting Zandstaete op. In Den Bosch maar ook nationaal en internationaal, ondersteunde de stichting tal van initiatieven:  Stichting solidair met Jamtara (India), Stichting Good News Centers Kenia, Stichting de Voorpost (fonds sociale vakanties), GGZ verwenzorg, Stichting Motherhood, Gehandicapte Jeugd FC Den Bosch, Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch en Stichting Oeteldonks Vaandel. Bij deze laatste stichting zat Van de Ven ook jaren in het bestuur. 

Vanwege onder meer deze verdiensten is Geert van de Ven in 2016 onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch