Piet en Ria van der Dussen ontmoeten elkaar voor het eerst in bijna twee maanden.  Een glazen wand scheidt hen van elkaar. Links dochter Christel, rechts verzorgster Sandra van Bergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet en Ria van der Dussen ontmoeten elkaar voor het eerst in bijna twee maanden. Een glazen wand scheidt hen van elkaar. Links dochter Christel, rechts verzorgster Sandra van Bergen. © Marc Bolsius

Emotioneel weerzien achter glas bij verpleeghuis in Nuland: ‘Hé, dat is mijn vrouw’

NULAND - De verzorgster helpt Piet zijn hand tegen het glas te drukken. Aan de andere kant van dat glas, Ria’s hand. ‘Hé, dat is mijn vrouw’, roept Piet. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst sinds weken weer, in het nieuwe Praathuys bij verpleeghuis Sint Jozefoord in Nuland. Daar kunnen bewoners sinds vrijdag corona-proof bezoek ontvangen.

  1. Het luistert nauw met al die puzzelstukjes voor de Bossche Draak
    PREMIUM

    Het luistert nauw met al die puzzelstuk­jes voor de Bossche Draak

    DEN BOSCH - De Drakenfontein ligt als talloze puzzelstukjes op de werf, blokken natuursteen waar op het eerste oog niet te zien is wat nu waar hoort onder het bekende gouden monument vóór het Bossche station. Er wordt minutieus gewerkt om de 107 jaar oude fonteinbak, de pilaar, de herdenkingstekst én de vele frutsels weer nieuw leven te geven. Als over een klein jaar het monument in Den Bosch weer wordt opgebouwd, gaat na alle precisie het natuursteen niet glimmen. Maar hè, dat doet de gouden Draak zelf al.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch