Volledig scherm
Jeannette Saatrube (rechts) nam het initiatief voor de Stichting EngelenTafel en wil verder groeien. © copyright Marc Bolsius

‘Engelentafel’ Vught spreidt haar vleugels; stichting wil nóg meer mensen bereiken

VUGHT - Om nog meer mensen te kunnen bereiken, betrekken en inspireren voor de ‘EngelenTafel’ is volgens initiatiefneemster Jeannette Saatrube een heldere organisatie nodig. De reden dat de ‘EngelenTafel’ verdergaat als stichting. Een volgens Saatrube belangrijke mijlpaal in verdere groei.

Ruim vijf jaar geleden kwam de Vughtse op het idee om aan haar eigen eettafel negen mensen die die avond anders alleen zouden zijn uit te nodigen. Samen vierden ze kerst. Een klein gebaar met grote impact. In een paar jaar tijd groeide de EngelenTafel uit tot een groot succes. 

Avond om te koesteren

Vorig jaar waren tijdens kerst zo'n 425 mensen te gast aan eettafels ergens in Nederland. Zij bezorgden volgens de Vughtse op hun beurt weer alle gastheren en -vrouwen een avond om lang te koesteren. ,,Dat is de reden dat nu Stichting EngelenTafel is opgericht. Om nog meer mensen samen kerst te laten vieren. Het zijn van een Stichting is vaak een voorwaarde voor mensen en organisaties om ons te steunen”, verklaart ze. En steun en hulp vormen de basis voor de EngelenTafel. Om zo lokaal, regionaal en landelijk verder te groeien."

Quote

Afgelopen kerst vierden 500.000 mensen kerst alleen. De helft daarvan had dat liever samen met anderen gedaan. Daar gaan we voor: samen kerst vieren!”

Jeannette Saatrube, Initiatiefneemster Stichting EngelenTafel

De stichting zoekt mensen die in hun omgeving aan de slag willen met de EngelenTafel. ,,Daarnaast zijn er financiële bijdragen en subsidies nodig om de verspreiding van het gedachtegoed te faciliteren. De Stichting EngelenTafel vormt daarvoor de basis. Afgelopen kerst vierden 500.000 mensen kerst alleen. De helft daarvan had dat liever samen met anderen gedaan. Daar gaan we voor: samen kerst vieren!”

Delen van ervaringen

Voor geïnteresseerden vindt zaterdag 22 juni in ontmoetingscentrum DePetrus van 14.00 tot 16.00 uur een middag plaats over de EngelenTafel. Saatrube: ,,Voor het delen van ervaringen en concrete tips voor ieders bijdrage. Van het zetten van de eerste stap om aan te schuiven, tot het ontvangen van gasten thuis. Van het opzetten van EngelenTafels tot het initiëren van een EngelenTafel binnen een bedrijf.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch