Volledig scherm
Sociëteit Amicitia de Zwarte Arend aan de Peperstraat in Den Bosch. © Sociëteit Amicitia de Zwarte Arend

Expositie Joie de Vivre in sociëteit Amicitia de Zwarte Arend

DEN BOSCH - Onder het motto ‘Joie de Vivre’ zal van zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni in het gebouw van de sociëteit Amicitia de Zwarte Arend aan de Peperstraat 15 in Den Bosch een expositie van beeldende kunst worden gehouden. Het gaat om kunstwerken gemaakt door een twaalftal leden en partners van leden van de sociëteit. Het is de derde keer dat deze tweejaarlijkse expositie plaatsvindt.

De openingstijden van de expositie zijn: zaterdag 25 mei, zondag 26 mei, vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni van 12.00 tot 16.00 uur en zondag 2 juni van 12.00 tot 15.00 uur. De entree is gratis.

Sociëteit Amicitia de Zwarte Arend werd in 1789 opgericht. Dat was het jaar van de Franse revolutie. Het 230-jarig bestaan van de sociëteit staat om die reden in het teken van de Franse tijd. Vandaar de titel van de expositie.

Aan ‘Joie de Vivre’ werken zowel amateurs als professionals mee. De deelnemende kunstenaars zijn Annemie Dosker, Constantijn Molenkamp, Els Bemelmans, Esther de Vries, Hanneke Odekerken, Ineke van Schijndel, Jan Widdershoven, Jolinde van Poppel, Kathinka Roovers, Natasja Bannenberg, Netty Werkman en Yvonne Mutsaerts.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch