Volledig scherm
PREMIUM
Podium voor Opera op de Parade waar airco's komen te staan. © Marc Brink/BD

Extra maatregelen bij evenementen: sportdag afgelast en acteurs sproeien op parkeerplaats

DEN BOSCH - Publiek voor Opera op de Parade uren later toelaten dan gebruikelijk. Acteurs met aangepaste kleding. Een opblaasbadje bij een voorstelling in de openlucht. Organisatoren nemen allerlei maatregelen vanwege de warmte.

Veel liefhebbers van de Opera op de Parade zijn gewend om vroeg in de middag te picknicken bij de Sint-Jan. Maar dat staat de organisatie deze dinsdag niet toe vanwege de warmte. Pas om 18.00 uur (twee uur voor aanvang) is het plein toegankelijk. Volgens een woordvoerder van de organisatie houden extra beveiligers toezicht. ,,Onze EHBO-post is ruim bemand en er lopen bedrijfshulpverleners rond. Verder is buiten de afzetting op meerdere plaatsen drinkwater beschikbaar’’, aldus de woordvoerder.

  1. Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen
    PREMIUM

    Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen

    DEN BOSCH - Sneller bouwen is het toverwoord. Den Bosch wil de komende drie jaar sneller bouwen om meer mensen aan een woning te helpen. Te beginnen met nog eens ruim 400 tijdelijke woningen extra: driehonderd in de Groote Wielen en ruim honderd in de wijk Maaspoort en mogelijk in de Schutskamp. Voor de locaties WeenerXL, Jeroen Bosch College en Rodenborch College worden plannen gemaakt voor nieuwbouw.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch