Volledig scherm
Het toegangsgebouw op het plein van Het Noordbrabants museum tijdens de grote Bosch expositie. © Roy Lazet

Extra toiletten en garderobes in tuinen Het Noordbrabants Museum voor expo Van Gogh

Het Noordbrabants Museum verwacht voor de expositie Van Gogh's intimi vanaf september weer vele tienduizenden bezoekers.Er wordt zoveel interesse verwacht dat het museum  opnieuw tijdelijk gebouwen neerzet voor extra toiletten en garderobes.

Het museum heeft voor de plaatsing daarvoor inmiddels een vergunning aangevraagd bij de gemeente Den Bosch.

De voorzieningen komen zowel op het plein voor de hoofdingang als op het 'Griffieplein’ bij de MuseumBrasserie, zegt  woordvoerster Greetje Tops van het museum. In het koetshuis op het plein worden gedurende de expositie, van 21 september tot en met  12 januari, de kassa's geplaatst. 

Online kaarten

Ze benadrukt dat voor de expositie opnieuw alleen online tickets kunnen worden gekocht. Om de vele bezoekers te verwerken, gaat het museum net als bij de grote Jeroen Bosch expositie in 2016, werken met time slots om het bezoek te spreiden. Bezoekers kunnen voor een bepaalde vaste periode op een dag de kaarten bestellen. De ticketshop gaat op 1 augustus 2019 open

Getormenteerde, eenzame kunstenaar 

De nieuwe expositie ‘Van Goghs intimi, vrienden, familie, modellen’ toont schilderijen, tekeningen, brieven en documenten van de schilder die een brede blik werpen op de personen die een belangrijke rol speelden in zijn leven en werk. Volgens het museum breekt deze tentoonstelling met de gangbare visie van de getormenteerde, eenzame kunstenaar. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch