eerste prijs voor familie van der Biezen
Volledig scherm
eerste prijs voor familie van der Biezen © Jose Van Der Biezen

Familie van der Biezen ‘Kwiskampioen van Nuland’ en Theo Hanegraaf Nulander van het jaar

NULAND - Het was spannend wie De Nulandse Kwis zou winnen. De top drie bestond uit teams die allemaal eerder kampioen zijn geweest. Familie van der Biezen mocht de trofee in ontvangst nemen, tijdens de prijsuitreiking van de Nulandse kwis op zaterdagavond in een volle zaal "Kerkzicht".

Tijdens de vierde editie van de Nulandse Kwis, gehouden op 28 december, is door 55 teams met ongeveer 1.100 deelnemers behalve vragen beantwoord, ook touwtje gesprongen, gerend en geyogaad. Volgens de organisatie een geslaagde editie, die er zelf ook zichtbaar van genoten hebben.

Familie van der Biezen heeft de enige echte wisseltrofee mee naar huis mogen nemen met 868 punten. Team Tielemans Hekwerk en Backstreet Toppers namen de tweede (860,5) en derde (834,5) prijs mee naar huis. André van der Biezen (53 jaar) was helemaal blij en licht de kracht toe van hun familie. ,,We willen allemaal werken en winnen. We hebben oud die veel over Nuland weten en jong die goed zijn met de computer". De teams vullen thuis de vragen in, bij iemand van de familie. ,,In het begin wilden ze koffie inschenken, maar die kwamen ze niet kwijt, er moest gewerkt worden".

Nieuwjaarsbijeenkomst

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van De Dorpsraad in De Meent, op zondagmiddag, maakte burgemeester Jack Mikkers de Nulander van het jaar bekend. Theo Hanegraaf (73 jaar) heeft zich bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de Nulandse gemeenschap, Hij is al meer dan 50 jaar vrijwilliger en zet(te) zich in voor Gilde St. Antonius Abt, de EHBO en gemeenschapsblad De Klepel.

 1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

  DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.
 2. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
  PREMIUM
  UPDATE

  Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

  DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch