Volledig scherm
Nederland, Den Bosch, burgemeester Jack Mikkers © copyright Marc Bolsius

FC Den Bosch noemt bericht Mikkers ‘onzinnig’, maar is blij met hart onder de riem

DEN BOSCH - FC Den Bosch is blij met de steun van burgemeester Jack Mikkers voor de tweede wedstrijd tegen Go Ahead Eagles morgenavond in stadion De Vliert. In het nieuwsbericht op de site van de gemeente heeft Mikkers het ook over vernielingen die zijn aangebracht aan het stadion. ,,Een onzinnig bericht’’, reageert woordvoerder  Esther Bal van de club desgevraagd naar de aard van de vernielingen. 

,,Een heel klein stormpje in een glas water. Wij hebben bij de controle rond het stadion gezien dat er een hekje bij de bussluis is doorgezaagd. Geen idee door wie dat gedaan is, maar het is al weer verholpen’’, aldus Bal. 

Suggestie dat eigen supporters verantwoordelijk zijn

n het bericht van de gemeente suggereert Mikkers dat supporters van FC Den Bosch zelf meerdere vernielingen aangebracht hebben: ,,In de voorbereiding op de wedstrijd van morgenavond is helaas geconstateerd dat er vernielingen zijn aangebracht aan het stadion. Het doel lijkt te zijn geweest om het voetbalfeest te verstoren. Dit past niet in het positieve beeld, dat ik heb van de supporters, tijdens het afgelopen seizoen’’, zo luidt de verklaring van de burgemeester. 

Mikkers gaat er vanuit dat de mensen die FC Den Bosch een warm hart toedragen morgen (woensdag, red) in groten getale aanwezig zullen zijn en zorgen voor de goede sfeer die deze wedstrijd verdient. ,,Ik wens FC Den Bosch heel veel succes op weg naar de eredivisie!!’’

De wedstrijd in de halve finale van de play-offs is nagenoeg uitverkocht. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch