Volledig scherm
Nederland, Den Bosch, burgemeester Jack Mikkers © copyright Marc Bolsius

FC Den Bosch noemt bericht Mikkers ‘onzinnig’, maar is blij met hart onder de riem

DEN BOSCH - FC Den Bosch is blij met de steun van burgemeester Jack Mikkers voor de tweede wedstrijd tegen Go Ahead Eagles morgenavond in stadion De Vliert. In het nieuwsbericht op de site van de gemeente heeft Mikkers het ook over vernielingen die zijn aangebracht aan het stadion. ,,Een onzinnig bericht’’, reageert woordvoerder  Esther Bal van de club desgevraagd naar de aard van de vernielingen. 

,,Een heel klein stormpje in een glas water. Wij hebben bij de controle rond het stadion gezien dat er een hekje bij de bussluis is doorgezaagd. Geen idee door wie dat gedaan is, maar het is al weer verholpen’’, aldus Bal. 

Suggestie dat eigen supporters verantwoordelijk zijn

n het bericht van de gemeente suggereert Mikkers dat supporters van FC Den Bosch zelf meerdere vernielingen aangebracht hebben: ,,In de voorbereiding op de wedstrijd van morgenavond is helaas geconstateerd dat er vernielingen zijn aangebracht aan het stadion. Het doel lijkt te zijn geweest om het voetbalfeest te verstoren. Dit past niet in het positieve beeld, dat ik heb van de supporters, tijdens het afgelopen seizoen’’, zo luidt de verklaring van de burgemeester. 

Mikkers gaat er vanuit dat de mensen die FC Den Bosch een warm hart toedragen morgen (woensdag, red) in groten getale aanwezig zullen zijn en zorgen voor de goede sfeer die deze wedstrijd verdient. ,,Ik wens FC Den Bosch heel veel succes op weg naar de eredivisie!!’’

De wedstrijd in de halve finale van de play-offs is nagenoeg uitverkocht. 

 1. Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in
  PREMIUM

  Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in

  DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade wil de nieuw te bouwen Kaaihal op de Tramkade in Den Bosch toch gebruiken als tijdelijk theater. Maar dan moet wél definitief bekend zijn wanneer het huidige theater gesloopt wordt. En moet de nieuwe er op dat moment ook staan. Daarmee houden directie en bestuur van het theater, tegen de zin van het college van B en W in, vast aan de Kaaihal als tijdelijk theater.
 2. Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij 
stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’
  PREMIUM

  Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’

  DEN BOSCH - Pakken koffie zijn een favoriete buit van winkeldieven. Bij een heler hopen ze er nog iets voor op te strijken. Met het stelen van één pak kom je niet ver. Daarom ging een Bosschenaar (53) er twee maanden geleden bij een Kruidvat-filiaal aan de Hoge Steenweg vandoor te gaan met 25 pakken. Het viel beveiligers op dat hij met een lege Big Shopper binnenkwam en zonder te betalen vertrok met een uitpuilend exemplaar. De man stond deze week terecht bij de politierechter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch