Volledig scherm
Stadion De Vliert. © Kay int Veen

FC Den Bosch sluit zelf tribunes bij ongeregeldheden: 'De maat is vol'

DEN BOSCH - Het bestuur van FC Den Bosch gaat vanaf nu tribunes of tribunevakken voor een of meerdere wedstrijden sluiten als er 'wanordelijkheden' zijn. Daarmee hoopt het bestuur te voorkomen dat de club door de KNVB wordt verplicht wedstrijden te spelen zonder publiek. 

Wegens ongeregeldheden bij de wedstrijden tegen FC Dordrecht  (5 mei 2017) en Fortuna Sittard (15 december 2017) werd de club behalve een geldboete ook voorwaardelijk opgelegd dat een wedstrijd zonder publiek moest worden gespeeld als zich binnen een jaar weer een incident zou voordoen. 

Vuurwerk 

Voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht, waarbij er vuurwerk richting een ballenjongen werd gegooid, kreeg FC Den Bosch aanvankelijk alleen al tien mille boete en een wedstrijd zonder publiek voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Na een beroepszaak werd die straf teruggebracht tot 2500 euro en een wedstrijd zonder publiek voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar.

In de tussentijd viel er ook een schikkingsvoorstel van de KNVB binnen voor de problemen tegen Fortuna: 7500 euro boete en opnieuw een voorwaardelijke wedstrijd zonder publiek. Die schikking heeft FC Den Bosch geaccepteerd, om te voorkomen dat de voorwaardelijke straf van het duel tegen Dordrecht per direct omgezet zou worden in een onvoorwaardelijke wedstrijd zonder publiek.

Dankzij een schikkingsvoorstel werd de voorwaardelijke straf die was gekoppeld aan de wedstrijd tegen FC Dordrecht niet uitgevoerd. Maar de straf vanwege de ongeregeldheden rond FC Den Bosch Fortuna Sittard is nog wel actueel. 

Incidenten

Volgens Paul van der Kraan, algemeen directeur van FC Den Bosch, kan de club zich geen geldboetes en wedstrijden zonder publiek veroorloven. ,,De maat is dan ook vol. Los van de straffen die we als club hebben ontvangen constateren we als gevolg van de incidenten een terugloop in toeschouwersaantallen.'' Dat schrijft algemeen directeur van FC Den Bosch ineen e-mail aan de supporters.

,,We hopen dat de aanklager van de KNVB besluit om het spelen een wedstrijd zonder publiek niet laat uitvoeren met de wetenschap welke maatregelen wij zelf nemen'', aldus Van der Kraan. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch